Koken voor groepen

Proeverij. Een leuke manier om kennis te maken met paté is om een proeverij te organiseren.  Dat kan als onderdeel van een buffet of maaltijd, of als proeverij bij een borrel. In overleg is veel mogelijk. Neem contact op om te informeren naar de mogelijkheden.

————–

Catering. Wil je dat ik een keer voor je kook? Dat doe ik graag; voor kleine groepen, want koken moet puur en relaxed zijn, en er moet geen stress in de hoeveelheid zitten. Bij mij thuis kan dat ook, maar dan heb je wel Wilma (mijn vrouw) en mij erbij aan tafel. Bel mij, of stuur mij een bericht om naar de mogelijkheden te informeren.

————–

Kerst. Kerstavond is al jaren met en voor het gezin. Zolang ik geen bouillabaisse (vissoep) serveer, eten ze alles. Een handje helpen doen ze ook graag. Mijn dochter regelt al jaren het dessert. Ik richt me dan op pompoensoep, paté en de hertenbiefstuk, het konijn, het wild of de eendenborsfilet. Aan goede en pure smaken geen gebrek.

————–

Jarig: Ik word 50 en ik heb 25 man over de vloer, we eten aan een grote tafel in ons huis. De spanning loopt op. De involtini di vitello (gerolde kalfskapjes met salami vulling ) zijn bijna gaar, de geroosterde aardappels met salie in ovenschalen zijn bijna zover en de salade van venkel en radijs is op smaak. Vrienden staan klaar om te helpen, met 6 man sterk serveren we uit. Iedereen heeft op tijd een vol warm bord; we kijken, proeven en genieten. La Dolce Vita!

————–

Vrienden. M’n sportvrienden over de vloer. Die krijg je niet zo snel stil en verzadigd. 10 hertenbiefstukken perfect op garing en tegelijkertijd warm uitserveren, gewokte chinese kool met kerrie en pommes parisien. Ze zijn zowaar allemaal stil. Op de frambozen semi freddo gaan ze helemaal los. De extra bak in de vriezer, voor de familie later in de week, wordt diezelfde avond nog geplunderd. Prachtig!