Paté en Pastei

Paté, een prachtig product. Zoals je vergeten groente hebt, vind ik dit vergeten vlees. Een combi van een mooi stukje wild, een lekker stuk spek en een prachtige verse lever, gemengd met heerlijke kruiden en op de juiste wijze gegaard geeft een heerlijke wildpaté. Of als paté en croûte, verpakt in korstdeeg met een heerlijke gelei. Een echt kado; mooi om te zien en mooi om te proeven. Met een glas port erbij, zalig genieten!

Paté is te koop in de webshop.

————–

Pastei. Wat is het verschil tussen paté en pastei? Voor een Fransman is er blijkbaar geen verschil; voor mij eigenlijk ook niet. Ik hanteer voor het gemak maar even dat paté een mengsel is van vlees met in ieder geval lever als ingredient; een pastei is dan vlees in deeg gebakken. Dus een paté en croûte is dan eigenlijk een pastei. Wat maakt het eigenlijk hoe je het noemt, het gaat om de smaak ….

Vegetarisch of Vegan. Wat dacht je van een zalmpastei met ui, ei en dille in een briseerdeeg, eventueel met spinazie; heerlijk! Of gewoon eens zonder vlees en vis; een veganistische paté van walnoten, dadels en linzen!

Pastei en veganistische paté is te koop in de webshop.